Aanschaf van een (American Bulldog) pup

PUP AANSCHAF

 

Amerikaanse Bulldoggen staan bekend als familie honden maar hebben een consequente opvoeding nodig. Het is zeker aan te raden cursussen te volgen met uw hond. Ze leren supersnel en u zal dan ook veel plezier hebben in de training.

 

De aanschaf:

Helaas zijn er nog heel veel "fokkers" die alleen fokken om zoveel mogelijk pups te verkopen en geld te verdienen. De teef word bij elke loopsheid gedekt tot ze op is en uitgewoond en ook de pups worden steeds zwakker. Ook worden de honden niet op erfelijke afwijkingen getest. Zij laten geen röntgenfoto's maken van hun honden. Hierdoor komen er steeds meer honden met erfelijke afwijkingen als HD (heupdysplasie) en ED (elleboogdysplasie). Deze honden zijn dan wel goedkoper dan bij de echte fokker. Maar de ellende en kosten die komen kijken bij evt. afwijkingen zijn verschrikkelijk hoog. U moet er toch niet aan denken dat uw hond een afwijking heeft terwijl u ook een gezonde pup voor iets meer geld had kunnen kopen. Daarnaast zijn er nog te veel winkels waar ze dieren aanbieden. Vaak worden deze honden opgekocht in het buitenland. Deze honden kunnen allerlei ziekten meedragen en hebben meestal erfelijke afwijkingen.

 

De fokker moet u de volgende dingen kunnen overleggen:

De fokker heeft in ieder geval alle schriftelijke gezondheidsuitslagen van beide ouderdieren van de pup ,hierin staan de uitslagen van de röntgenfoto's van de heupen(HD) en ellebogen(ED) die door de specialist gemaakt en ondertekend zijn (trek deze uitslagen altijd na bij de specialist) .

Via het internet worden veel Amerikaanse Bulldog pups te koop aangeboden op allerlei sites.

En hoe professioneel en vooral aantrekkelijk sommige sites er ook uitzien, doe uw huiswerk als pupkoper goed.

Het kopen van een Amerikaanse Bulldog uit een krant/tijdschrift of via internet kan riskant zijn!

Om kosten te sparen, zijn de ouderdieren van de aangeboden pups vaak niet nagekeken op erfelijke afwijkingen als HD (heupdysplasie), ED (elleboogdysplasie).

Er wordt ook nog steeds gefokt met ouderdieren die lijden aan een erfelijkelijke afwijkingen , pups lopen meer gezondheidsrisico’s dus koop geen pup uit een dergelijke combinatie

Onwetende pupkopers worden ook misleid met gezondheidsuitslagen die niet aanwezig zijn!

Vraag de fokker ook wat hij aan socialisatie doet met de pups.

Groeien ze midden in de woonkamer op of liggen ze ergens achteraf?

Krijgen ze te maken met huiselijke geluiden en situaties zoals voorbij lopende mensen, kinderen, andere honden, tv, radio, telefoon, stofzuiger, enz.?

Wederom, als u twijfelt: niet doen! Laat u niet ompraten door de fokker of verkoper. U moet er 100% achter staan.

Let er ook op dat u nooit een pup in huis haalt die jonger is dan 7 weken, onder de 7 Weken is wettelijk verboden!!!


Waar moet ik op letten bij het kopen van een pup?

Ten eerste moet u goed naar de pup zelf kijken.

Wat voor een indruk maakt deze?

Oogt hij gezond? Heeft hij heldere oogjes? Schone oortjes? Een gezonde vacht? Toont hij interesse in de omgeving of ligt hij er maar stilletjes bij?

Een gezonde pup moet vrolijk en onbevangen de wereld tegemoet treden, hij moet druk bezig zijn de wereld te verkennen en obstakels te trotseren.

Hij mag niet overdreven angstig zijn of terug getrokken in een hoekje zitten trillen en wegkijken.

Hij moet er gezond uitzien.

Twijfelt u? Niet doen dan. Ook al zijn ze nog zo lief, als u een zieke of zeer angstige pup aantreft kan dit later grote problemen met zich meebrengen op het gebied van gezondheid of sociale omgang.

Tevens moet u de vader en moeder van de pup bekijken. Hoe zien zij eruit? En minstens zo belangrijk: hoe is hun karakter?

Met name het karakter en gedrag van de moeder is erg belangrijk aangezien zij een belangrijke invloed op de pups heeft tot deze het nest verlaten. Is de moeder angstig? Of juist agressief? Hoe reageert  zij als u de pups nadert en aanraakt?

 

Leefregels pup:

Nu u een pup in huis heeft zijn er voor u ook een paar regels zodat u pup gezond kan opgroeien.

Zorg ervoor dat uw pup ook die tijd krijgt om zich volledig te ontwikkelen!!

Overbelast uw pup niet wandel gedoceerd (liever 5 keer per dag korte stukjes)

Laat altijd zelf uw pup uit en niet door kinderen deze begrijpen vaak niet hoe kwetsbaar een pup is.

Leer uw kinderen dan ook hoe kwetsbaar een pup is en dat ze die met respect moeten behandelen.(het skelet van een pup is nog volledig van kraakbeen en dus heel broos) Laat uw pup niet traplopen, springen, veel achter balletjes aanrennen en door zwaar zand of ongelijke oppervlakte lopen.

Zorg dat u tijdens het eerste levensjaar van uw pup geen gladde vloeren heeft. bedek dit met vloerbedekking uitglijden kan veel schade aanrichten aan bvb de heupen en ellebogen.

Uw pup moet gesocialiseerd worden maar doe dit rustig aan.

Te veel indrukken tegelijk kan ertoe lijden dat uw pup bepaalde dingen eng gaat vinden.

Laat uw pup niet te dik worden want overgewicht veroorzaakt veel klachten aan de nog niet ontwikkelde gewrichten.